Om Gastrolife

Gastrolife.se är en bloggportal speciellt utformad för livsnjutare och de som är intresserade av mat & dryck. Här hittar du funktioner som är exklusivt utvecklade för matbloggare och hantering av recept. Genom ett nära samarbete med Receptplatsen.se så kan du koppla din blogg till receptdatabasen för att lätt skapa recept. Det betyder att du får en mängd extra funktionalitet samt extra exponering för dina recept även via Receptplatsen.se, där du givetvis får länkar tillbaka till din blogg. Du har också dina recept sparade på ett bra ställe om du skulle välja att flytta eller lägga ner din blogg. Via Receptplatsen’s app kommer du också åt recepten i ett smidigt och enkelt gränssnitt. Du kan givetvis också blogga på Gastrolife.se utan denna funktionalitet om du väljer det!

Gastrolife.se är helt gratis dessutom!

Skapa din blogg idag och sprid dina alster över webben!

Här är några exempel på funktioner speciellt för matbloggar

Recepthantering och koppling till Receptplatsen.se

Alla recept som du skapar via Receptfunktionen hos Gastrolife.se läggs också in på Receptplatsen.se. Du får alltså extra exponering för din blogg direkt utan att behöva lägga in dina recept på flera ställen. Recepten du skapar får du enkelt upp i adminpanelen på din blogg där du kan lägga in dem i inlägg, redigera och skapa nya.

dinarecept

Visa recept

Direkt från dina recept i adminpanelen kan du skapa inlägg för ett specifikt recept. Då skapas ett nytt inlägg och en shortcode läggs in för att visa receptet. Du kan själv också lägga in denna shortcode på sidor och inlägg. Receptet visas med bild, instruktion och ingredienser. Väljer man antal portioner så ändras antalet ingredienser automatiskt, smidigt!

recept

 Visa receptbild

Om man endast vill visa en liten bild på ett recept (som länkar till hela receptet) så kan man använda en enkel shortcode som går att klistra in på sidor och i inlägg.

Visa lista med recept

Genom att klistra in en enkel shortcode på sidor och i inlägg så kan du göra en sökbar lista med recept. Här kan du också välja om listan skall gälla recept med ett visst antal taggar. T.ex kan du göra en lista med efterrätter eller pastarätter.

mina_recept

Visa rutmönster med recept

Istället för att göra en lista med recept kan du också göra ett rutmönster med bilder från dina recept. Denna är också sökbar precis som listan.

receptgrid

Sök widget

Denna widget kan du lägga i din sidomeny t.ex där besökare kan söka bland dina recept.

Slumpat recept widget

En enkel widget som slumpar fram ett recept i din sidomeny.

Grid widget

En widget som skapar ett rutmönster med t.ex dina senaste recept i din sidomeny.

recept_grid

Receptkarusell

Via receptkarusell shortcoden kan du visa en sökning av recept i en ”karusell”, snyggt!

karusell